Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2009

::special report:: Στη κουζίνα ολοταχώς!

Τη τελευταία δεκαετία τα τηλεοπτικά προγράμματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου έχουν κατακλυστεί από εκπομπές μαγειρικής! Η τάση αυτή από ότι φαίνεται έχει περάσει και σε ένα άλλο κλάδο, αυτόν των ηλεκτρικών παιχνιδιών! Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν πολλοί τίτλοι που έχουν να κάνουν με το φαγητό και τη μαγειρική και μάλιστα ορισμένοι από αυτούς τα καταφέρνουν και αρκετά καλά από άποψη πωλήσεων (πχ. το Cooking Mama 55.000 κομμάτια στην Ιαπωνία, στο Nintendo DS)

Για να γίνουν αυτά τα παιχνίδια πιο ελκυστικά στους gamers έχουν «επιστρατεύει» από ήρωες κινουμένων σχεδίων όπως ο Ratatouille
μέχρι ο διάσημος σεφ Jamie Oliver!

Υπάρχουν παιχνίδια για όλα γούστα, είστε αρχάριος; δεν ξέρεται τι είναι το ραπανάκι και πως το καθαρίζουν; εεε…τότε το “Personal Trainer Cooking” είναι για εσάς! Εάν πάλι το να μαγειρέψετε σφυρίδα φρικασέ σας φαίνεται παιχνιδάκι, επιλέξτε το “Gourmet Chef”. Τελευταία άφιξη στα παιχνίδια μαγειρικής είναι η μεταφορά της πολύ επιτυχημένης αμερικανικής εκπομπής “Iron Chef” η οποία κυκλοφόρησε για το Nintendo DS (αναμένεται σύντομα και για το Wii). Τα “Fast Food Panic”, “What’s Cooking with Jamie Oliver”, “Cooking Mama” είναι από τα πιο επιτυχημένα video games που έχουν ως θέμα τους τη μαγειρική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.