Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

::special report:: Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS.


Τόσο το SEX όσο και το φαγητό είναι από τις βασικές βιολογικές ανάγκες του ανθρώπου…και τα δύο κρύβουν απολαύσεις και τα δύο κρύβουν κινδύνους…….

photo1: από την καμπάνια των προφυλακτικών BILLYBOY. Προφυλακτικά
σε διάφορες γεύσεις


photo2: Από τη καμπάνια της Durex με τίτλο "EAT HEALTHY".Αύξηση των κρουσμάτων AIDS, από 15-20% ετησίως, καταγράφηκε την τελευταία τριετία στην Ελλάδα. Ωστόσο, τα νέα φάρμακα δίνουν αισιόδοξα μηνύματα, καθώς εξασφαλίζουν από 10-30 χρόνια επιβίωσης σ' αυτή την κατηγορία των ασθενών, ενώ το AIDS, από θανατηφόρα νόσος έχει μετατραπεί σε χρόνια.

Στην Ελλάδα, παρότι οι νέοι γνωρίζουν τις συνέπειες, το κόστος του προφυλακτικού είναι δυσβάσταχτο και γι’ αυτό και οι περισσότεροι δεν το χρησιμοποιούν Αυτό προκύπτει από έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Από την ίδια έρευνα φαίνεται πως οι περισσότεροι νέοι κάνουν χρήση προφυλακτικού μόνο σε περιστασιακές σχέσεις.

Ειδικότερα, παρότι η πλειονότητα, δηλαδή το 85,9%, δηλώνει ότι γνωρίζει τους κινδύνους που συνεπάγεται η μειωμένη χρήση του προφυλακτικού, ποσοστό 57% πιστεύει ότι το κόστος αποτρέπει τη συστηματική χρήση.

Επίσης, ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που επισημαίνουν οι μελετητές είναι ότι παρόλο που το επίπεδο των γνώσεων των νέων για το θέμα του ανδρικού προφυλακτικού είναι ικανοποιητικό, δυσκολία παρατηρείται στην εφαρμογή αυτών των γνώσεων στην πράξη.
Η ταυτότητα της επιδημίας του AIDS σε αριθμούς, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την UNAIDS, αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ:

ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ AIDS ΤΟ 2008.

ΚΟΣΜΟΣ: περί τα 33,4 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με τον ιό του AIDS
Κατανομή ανά περιοχή:
Υποσαχάρειος Αφρική 22,4 εκατομμύρια/ Νότια και Νοτιο-Ανατολική Ασία 3,8 εκατομμύρια/ Ανατολική Ασία 850.000/ Λατινική Αμερική: 2 εκατομμύρια/ Βόρεια Αμερική: 1,4 εκατομμύρια/ Κεντρική και Δυτική Ευρώπη: 850.000/ Ανατολική Ευρώπη και Κεντρική Ασία: 1,5 εκατομμύριο/ Καραϊβική 240.000/ Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική: 310.000/ Ωκεανία: 59.000.

ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ AIDS 2008.

ΚΟΣΜΟΣ:Περί τα 2 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν από αίτια που συνδέονται με τον ιό του AIDS το 2008 (δεν υπάρχει μεταβολή σε σχέση με το προηγούμενο έτος).
Κατανομή ανά περιοχή:
Υποσαχάρειος Αφρική: 1,4 εκατομμύριο/ Νότια και Νοτιο-Ανατολική Ασία: 270.000/ Ανατολική Ασία: 59.000/ Λατινική Αμερική: 77.000/ Βόρεια Αμερική: 25.000/ Κεντρική και Δυτική Ευρώπη: 13.000/ Ανατολική Ευρώπη και Κεντρική Ασία: 87.000/ Καραϊβική: 12.000/ Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική: 20.000/ Ωκεανία: 2.000.

Η κόκκινη κορδέλα, είναι το σύμβολο κατά του AIDS. Επίσης αν και δεν το γνωρίζουν πολλοί είναι και το σύμβολο της πρόληψης κατά των ναρκωτικών. Σχεδιάστηκε το 1991 στη Νέα Υόρκη από τη Visual AIDS Artists Caucus και είναι εμπνευσμένο από τη κίτρινη κορδέλα της "τιμής" που απονεμήθηκε στους Αμερικανούς στρατιώτες που πολέμησαν στο πόλεμο του κόλπου. Το κόκκινο χρώμα επιλέχθηκε γιατί συνδέεται τόσο με το αίμα όσο και με το πάθος


extra: Δείτε στα ακόλουθα links, κάποιες από τις πολλές διαφημιστικές καμπάνιες
κατά του AIDS.


http://www.youtube.com/watch?v=zDjXP3ZcYeg&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=aplHEvkN0MU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=TULKUUGbqHw
http://www.youtube.com/watch?v=ZP2uiPXy5uA&feature=related

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.