Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

::food news:: Ελληνική μήνυση για τουρκικό γιαούρτι!


Ένας Έλληνας, μήνυσε την "Lindahls Mejeri", μια μικρή σουηδική οικογενειακή επιχείρηση γαλακτοκομικών, ζητώντας αποζημίωση 50 εκατομμυρίων κορωνών, επειδή η εταιρεία στη συσκευασία και στο διαφημιστικό για τουρκικό δημοσίευσε μια φωτογραφία.
"Το ποσό της αποζημίωσης μάς φαίνεται υπερβολικό", δήλωσε στο Γερμανικό πρακτορείο ο κ. Τόμας Αξελσον, ο διευθυντής πωλήσεων της σουηδικής εταιρείας. "Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει περίπου τα ετήσια έσοδά μας από την πώληση όλων των προϊόντων μας", παρατήρησε, ενώ διευκρίνισε ότι το τελευταίο 8μηνο βρίσκεται σε συνεννόηση με Έλληνες δικηγόρους, για να μειωθεί το ποσό της αποζημίωσης.
Επίσης υποστήριξε ότι η εταιρεία του έχει συμφωνία με φωτογραφικό οίκο για να χρησιμοποιεί φωτογραφίες του στα διαφημιστικά της, στη συλλογή του οποίου περιλαμβάνεται και η φωτογραφία του μηνυτή. Συμπλήρωσε ότι απορεί πώς ο μηνυτής του προχώρησε στη δίωξή της εταιρείας, επωφελούμενος από το ζήτημα της ιθαγένειάς του.
Ο Έλληνας μηνυτής, γενειοφόρος, έλαβε γνώση του διαφημιστικού από συγγενή του στη Στοκχόλμη, μετέδωσε το σουηδικό κρατικό ραδιόφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.