Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010

::special report:: LOGOτυπα Part I.

Ανοίξτε το ντουλάπι της κουζίνας σας ή το ψυγείο σας....δείτε προσεκτικά τα προϊόντα που έχετε μέσα σε αυτά....Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι πολλές μάρκες προϊόντων οφείλουν τη ονομασία τους σε διάφορες πόλεις, βουνά ή νησιά?! Δείτε κάποιες από αυτές τις μάρκες παρακάτω.
Brand: Άρτα Προϊόντα: Κοτόπουλα


Η Άρτα είναι η πρωτεύουσα του νομού Άρτας και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου μετά τα Γιάννενα. Στην είσοδο της πόλης βρίσκεται το φημισμένο γεφύρι της Άρτας, γνωστό από το ομώνυμο δημοτικό ποίημα.

Brand: SPARTIS. Προϊόντα: Χυμοί

Η Σπάρτη είναι πόλη της Πελοποννήσου και πρωτεύουσα του νομού Λακωνίας.


Brand: Ήπειρος. Προϊόντα: Τυριά


Η Ήπειρος είναι ένα από τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας. Αποτελείται από τους νομούς Άρτας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.

Brand: Πίνδος. Προϊόντα: Κοτόπουλα


Η Πίνδος είναι η μεγαλύτερη οροσειρά της Ελλάδας. Η ψηλότερη κορυφή της ανήκει στον Σμόλικα και έχει υψόμετρο 2.637 μέτρα.


Brand: Βεργίνα. Προϊόντα: Μπίρα.

Η Βεργίνα είναι μία μικρή πόλη στην βόρειο Ελλάδα, στον Νομό Ημαθίας στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η πόλη έγινε παγκοσμίως διάσημη το έτος 1977, όταν ο Έλληνας αρχαιολόγος Μανόλης Ανδρόνικος ανακάλυψε ένα ταφικό μνημείο συμπεριλαμβανομένου και του τάφου του Φιλίππου Β' πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.Brand: Attiki. Προϊόντα: Μέλι.
Με τον όρο Αττική εννοούμε την περιφέρεια Αττικής, που βρίσκεται στην κεντρική Ελλάδα και ειδικότερα καταλαμβάνει το νοτιοανατολικό τμήμα της Στερεάς Ελλάδας. Έχει έκταση 3.808 χλμ2 και καλύπτει το 2,9% της συνολικής έκτασης της χώρας. Έχει έδρα την Αθήνα, την διοικητική πρωτεύουσα της Ελλάδας.


Brand: Philadelphia. Προϊόντα: Κρεμώδες τυρί
Η Φιλαδέλφεια (αγγλ. Philadelphia) είναι η μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία Πενσιλβάνια των Η.Π.Α., και η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη των Η.Π.Α. Λέγεται επίσης ως «Φίλλυ» (Philly), και έχει το προσωνύμιο «πόλη της αδελφικής αγάπης» (αγγλ. City of Brotherly Love) από την ελληνική έννοια του ονόματός της.

Brand: Σίθων. Προϊόντα: Μέλι.
Η Σιθωνία είναι η δεύτερη χερσόνησος της Χαλκιδικής.Brand: Όλυμπος. Προϊόντα: Χαλβάς, Ταχίνι, Παστέλι, Μαρμελάδα.
Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και ξακουστό ανά την υφήλιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας-2.918 μ.), οι αρχαίοι Έλληνες είχαν τοποθετήσει την κατοικία των Δώδεκα «Ολύμπιων» Θεών τους.Brand: Όλυμπος. Προϊόντα: Γαλακτοκομικά, Χυμοί.


Brand: Δωδώνη. Προϊόντα: Γαλακτοκομικά.

Η αρχαία Δωδώνη υπήρξε λατρευτικό κέντρο του Δία και της Διώνης. Υπήρξε, επίσης, γνωστό μαντείο της αρχαιότητας.


Brand: Creta Farms. Προϊόντα: Αλλαντικά.

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το 5ο μεγαλύτερο στη Μεσόγειο. Πρωτεύουσα καθώς και μεγαλύτερη πόλη της είναι το Ηράκλειο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.