Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

::food news:: Εξαγορά της ΜΕΒΓΑΛ από τη ΔΕΛΤΑ.


Λεπτομέρειες απομένουν πλέον για την εξαγορά της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ από τη ΔΕΛΤΑ, θυγατρική της Vivartia. Το αντίτιμο της συμφωνίας ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ.
Οι δύο εταιρείες συγκροτούν πλέον τη μεγαλύτερη βιομηχανία γάλακτος στην Ελλάδα.
Όπως εκτιμάται, η νέα εταιρεία θα έχει μερίδιο 30% περίπου στην αγορά γάλακτος και κυρίαρχη θέση στο γιαούρτι.
Η ΜΕΒΓΑΛ σε αριθμούς
-Τριακόσιοι τόνοι αγελαδινού γάλακτος περνούν καθημερινά τις πύλες της ΜΕΒΓΑΛ έπειτα από ένα ταξίδι 22 βυτιοφόρων που το συλλέγουν στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ 25.000 τόνοι αιγοπρόβειου φτάνουν ετησίως στις εγκαταστάσεις της.
-Ο νομός της Θεσσαλονίκης, με διαφορά, αλλά και οι νομοί του Κιλκίς, των Σερρών και της Πέλλας την τροφοδοτούν σταθερά με τη γαλακτοπαραγωγή τους με τη συνεργασία 1.400 τοπικών παραγωγών.
-Χίλιοι διακόσιοι εργαζόμενοι εργάζονται υπό τη σκέπη της, ενώ περί τις 5.000 άτομα -προμηθευτές και συνεργάτες- εξαρτούν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο την εργασία τους από αυτήν.
-Καθημερινά, η ΜΕΒΓΑΛ εξυπηρετεί 11.500 σημεία πώλησης με παραδόσεις φρέσκου γάλακτος, ενώ συνολικά τα σημεία όπου μπορεί κανείς να βρει τα προϊόντα της είναι 22.500. Ο δε στόλος που τα διακινεί ανέρχεται σε 510 φορτηγά, ιδιόκτητα και ιδιωτών.
-Είναι η τρίτη τη τάξει γαλακτοβιομηχανία στη χώρα και η μεγαλύτερη στη Βόρεια Ελλάδα.

πηγή: www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.