Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009

::special report:: Η Πρώτη σου αγάπη...Η ψηφοφορία μας ολοκληρώθηκε και ο νικητής είναι αδιαμφισβήτητος!! Η ΙΟΝ αναδείχθηκε αγαπημένη σας σοκολάτα με μεγάλη διαφορά (41%) από τη δεύτερη Lacta(25%) και από τη Τρίτη Παυλίδης (13%), (τέταρτη η Toblerone 12% και όλες οι άλλες σοκολάτες συγκέντρωσαν 7%).

Η ιστορία της ΙΟΝ ξεκινάει το 1927, όταν μία ομάδα μετόχων ανοίγει ένα εργοστάσιο παραγωγής σοκολάτας στην οδό Πειραιώς, στο Νέο Φάληρο. Η ΙΟΝ μέχρι και σήμερα παρόλο που δραστηριοποιείται σε ένα πλήρως διεθνοποιημένο επιχειρηματικό περιβάλλον παραμένει μία αμιγώς ελληνική σοκολατοποιία.

Το όνομα της εταιρείας προέρχεται από το αρωματικό λουλούδι ίον το εύοσμον, που είναι γνωστότερο σε όλους με το όνομα μενεξές. Ο μενεξές υπήρξε για εκατοντάδες χρόνια ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Τα άνθη του μενεξέ χρησιμοποιούνταν ευρέως στην παρασκευή γλυκισμάτων, ενώ το μέλι των ανθών του ήταν πολύ διαδεδομένο σε όλη την Ευρωπη.

Το 1947 για πρώτη φορά δημιουργεί τη σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα, τη γνωστή σε όλους ΙΟΝ Αμυγδάλου, η οποία μέχρι σήμερα είναι το πλέον αγαπητό είδος από την ευρεία γκάμα προϊόντων της. Η ΙΟΝ Αμυγδάλου παραμένει ηγέτης της αγοράς για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες. Το κλαδί της ανθισμένης μυγδαλιάς που χαρακτηρίζει τη συσκευασία της έγινε απόλυτο συνώνυμο στη συνείδηση των καταναλωτών με τη σοκολάτα αμυγδάλου. Μία σειρά από πρωτιές συνοδεύουν την παρουσία της ΙΟΝ όπως η πρώτη τετράγωνη σοκολάτα ελληνικής παραγωγής (Break) σε συσκευασία με εύκολο άνοιγμα, το σοκολατάκι με το ολόκληρο φουντούκι (Noisetta) και φυσικά τη Σοκοφρέτα της ΙΟΝ που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα της ελληνικής αγοράς στον κλάδο των ζαχαρωδών.
www.ion.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.