Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

::στο ράφι:: Κατσικίσιο Γάλα Βέρο Κρητικό.




Η αλήθεια είναι ότι το κατσικίσιο γάλα δεν είναι προϊόν πρώτης επιλογής για τους περισσότερους καταναλωτές. Όσοι προτιμούν το κατσικίσιο γάλα θα σας πουν ότι το βρίσκουν πιο εύπεπτο από το αγελαδινό. Αυτό συμβαίνει γιατί η περιεκτικότητά του σε λακτόζη είναι μικρότερη από εκείνη του αγελαδινού. Έτσι, σε περιπτώσεις ελαφριάς δυσανεξίας στο αγελαδινό, συστήνεται η χρήση κατσικίσιου. Επίσης, μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας έδειξε ότι μέσω του κατσικίσιου γάλακτος μεταβολίζονται καλύτερα μεταλλικά στοιχεία, όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος και ο φώσφορος, και στη συνέχεια επιτυγχάνεται καλύτερη απορρόφησή τους από τον οργανισμό. Αυτό το πλεονέκτημα του κατσικίσιου γάλακτος είναι που το κάνει αποτελεσματικότερο στην αντιμετώπιση της σιδηροπενίας και της οστεοπόρωσης συγκριτικά με το αγελαδινό.
Ένας επιπλέον λόγος για να γνωρίσετε το κατσικίσιο γάλα είναι ότι οι κατσίκες ως πιο ανθεκτικοί και καλύτερα εγκλιματισμένοι στα ελληνικά δεδομένα οργανισμοί σε σχέση με τα βοοειδή, αν είναι ελευθέρας βοσκής, συνήθως δεν επιβαρύνονται με αντιβιοτικά που παρέχονται μέσω της τροφής για προληπτικούς λόγους ή με αυξητικές ορμόνες. Γεγονός πάντως είναι ότι το κατσικίσιο γάλα δεν επιβαρύνει τον οργανισμό μας με επιπλέον θερμίδες, καθώς περιέχει περίπου όσες και το αγελαδινό. Από εκεί και πέρα, είναι περισσότερο θέμα προσωπικής προτίμησης! (πηγή: www.vita.gr).


Το κατσικίσιο γάλα Βέρο Κρητικό παράγεται στη Κρήτη (αυτονόητο!!) κυκλοφορεί σε δυο γεύσεις , πλήρες και ελαφρύ, και με λίγη προσπάθεια θα το εντοπίσετε σε κάποιο κοντινό σουπερμάρκετ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.