Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

::στο ράφι:: Knorr Vie +.






Η Knorr εμπλουτίζει τη σειρά χυμών Vie από φρούτα και λαχανικά με το Knorr Vie + (plus). To Vie + βελτιώνει τη λειτουργία του εντέρου, αφού o χυμός από το λαχανικό Topinabur που περιέχει είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε φυτικές ίνες. Εκτός των άλλων το Vie + περιέχει επίσης χυμό από υππoφαές και από acerola.


photo1 : Ιπποφαές.

Ρώσοι και κινέζοι επιστήμονες το τοποθετούν στην πρώτη δεκάδα των πιο ισχυρών θεραπευτικών φυτών στον κόσμο. Υποστηρίζουν ότι περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από τη φράουλα, το ακτινίδιο, το πορτοκάλι, την ντομάτα, το καρότο και τον κράταιγο. Επίσης, ότι η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε είναι υψηλότερη από εκείνη του σιταριού, του καλαμποκιού και της σόγιας και ότι οι φυτοστερόλες που περιέχει ξεπερνούν κατά πολύ εκείνες του ελαίου της σόγιας. Επιπλέον, έχει όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Και όχι μόνο αυτό. Προσφέρει στον οργανισμό ακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως: ω-3, ω-6, ω-7 και ω-9. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή, αναλγητική και επουλωτική δράση. Για όλους αυτούς τους λόγους, χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής, ως συστατικό φαρμακευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων, αλλά και ως αυτούσιο φαρμακευτικό σκεύασμα για πλήθος παθήσεων, ενώ από τους καρπούς του παρασκευάζονται χυμοί και μαρμελάδες.


Αν και στη σύγχρονη Ελλάδα το ιπποφαές χρησιμοποιείται την τελευταία διετία, στην αρχαιότητα η χρήση του ήταν πολύ διαδεδομένη. Το όνομά του το οφείλει στα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν περισσότερη δύναμη, ενώ το τρίχωμά τους δυνάμωνε και γινόταν πιο λαμπερό. Το ονόμασαν ιπποφαές, που στα νέα ελληνικά σημαίνει φωτεινό, λαμπερό άλογο (ίππος: άλογο, φάος: φως, λάμψη).

photo 2: Topinambur.

Το toppinambur (κολοκάσι στα ελληνικά) είναι ένα λαχανικό που προέρχεται από την αμερικάνικη ηπειρο και το χρησιμοποιούσαν για αιώνες οι ιθαγενείς. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι η υψηλή περιεκτικότητα του σε φυτικές 'ινες .


photo3 : Acerola.

Η ασερόλα είναι ο καρπός ενός μικρού θάμνου που φυτρώνει στα ξηρά δάση της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής και της Τζαμάικα. Το μικρό αυτό φρούτο με το κεραμιδί χρώμα, που μοιάζει εξαιρετικά με κεράσι, είναι επίσης γνωστό με το όνομα «κεράσι των Μπαρμπέιντος».Η ασερόλα φημίζεται για την αντιοξειδωτική της δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.